JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO 2020

Edra este furnizor oficial al Casa Italia – MIRABILIA

23 iulie – 8 august 2021

Cu ocazia jocurilor olimpice de la Tokyo, parteneriatul dintre Edra si Casa Italia a fost reluat. Inca o data, Edra este furnizorul mobilierului din vila Kihinkan-Takanawa, casa sportivilor italieni de la jocurile olimpice.

Proiectul Casa Italia de la Jocurile Olimpice de la Tokyo poarta titlul Mirabilia, care se refera la faimoasele cabinete de curiozitati in care colectionarii adunau opere de arta (artificialia) si curiozitati naturale (naturalia), punandu-le laolalta, fara clasificari sau ierarhii, si numindu-le pe toate „mirabilia”: lucruri minunate.

La Casa Italia, elementul uman este surprins in relatia sa cu natura si cu aspectele magice ale vietii de zi cu zi.

Arhitectura vilei Takanawa aminteste de casele europene de la sfarsitul secolul XIX si se desfasoara pe doua etaje: la parter, fotoliile Rose Chair si Getseun intampina oaspetii ca un omagiu adus artei japoneze a ikebana, ca si florilor in general si minunii pe care acestea o reprezinta.

Create de designerul japonez Masanori Umeda acum mai bine de 30 de ani, trandafirii si crinii de catifea rosie sunt o declaratie de iubire pentru Tara Soarelui Rasare. Astfel, este o onoare pentru Edra sa celebreze delicatetea si rafinamentul culturii japoneze si sa primeasca oaspetii Casa Italia intr-o superba incapere plina cu flori.

Oglinzile sunt laitmotivul parterului, unde, intr-un joc de reflexii, canapeaua Boa combinata cu fotolii Rose Chair si canapeaua Essential combinata cu fotolii Getsuen (in camera de biliard), invita la relaxare si la conversatie.

„Imi imaginez sportivii la sfarsitul zilei. Suntem onorati ca avem ocazia sa le oferim maximul de confort si sa le cream oazele in care sa se poata intalni si sa poata discuta despre provocarile si realizarile zilei.”
Monica Mazzei, vice-presedinte Edra

La etaj, in restaurantul Casei Italiei, scaunele Gina, in culori care amintesc natura, și Gilda B., in versiunea albastra dedicata lotului Italian, lumineaza mesele cu texturile lor transparente si irizate.

„Casa Italia, condusa de presedintele Giovanni Malago si curatoriata de Diego Nepi Molineris, impreuna cu Claudia Pignatale, Beatrice Bertini si Benedetta Acciari, reprezinta unul dintre capitolele cele mai entuziasmante din istoria prezentei Edra in lumea sportului. Produsele noastre sunt in armonie totala cu conceptele puse in opera la Casa Italia.”
Monica Mazzei, vice-presedinte Edra

Edra este o companie italiana producatoare de canapele si complemente de mobilier, fondata in 1987 de catre Valerio si Monica Mazzei. Edra colaboreaza cu Casa Italia la jocurile olimpice incepand cu editia de la Rio de Janeiro, din 2016, urmata de jocurile olimpice de iarna din Coreea de Sud, din 2018. Un parteneriat care permite casei Edra sa impartaseasca cu Casa Italia proiecte dedicate frumusetii si confortului extraordinar.

„Recunoastem in sport aceleasi valori puternice care au insufletit compania noastra timp de peste treizeci de ani. Pasiune inainte de orice, dar si disciplina zilnica in felul in care ne facem munca si capacitate de a indrazni. Acestea sunt motivele pentru care, si anul acesta, Edra este martora excelentei care se naste din dorinta de a merge tot mai departe, intr-o competitie globala sanatoasa.”
Monica Mazzei, vice-presedinte Edra