Feminine Luxury

Amenajare feminină
cu influențe Art Deco

4-amenajare-interior-bucatarie-lux-feminin-genoveva-hossu-ingeno-2

Anii ’20 renasc astăzi într-o clădire veche din centrul Clujului. Acolo, unde timp de câteva luni, am amenajat un apartament în stil clasic, cu puternice influențe romantice și Art Deco.

Ne-a inspirat personalitatea Ei, o femeie înnebunită de frumos, pentru care luxul e mai mult învăluit în mister, decât e sinonim cu extravaganța.

Forme, nuanțe, texturi – toate s-au aliniat într-un decor ce inspiră rafinament, cu accente romantice și clasice deopotrivă.

Am profitat la maxim de tavanele înalte, care s-au integrat perfect în schema de epocă, pe care o urmăream. Pastelurile au pus frumos pereții în valoare, iar arcadele și geamurile mari au adus un plus de luminozitate, temperându-le grandoarea, care altfel, i-ar fi făcut să pară neprimitori. În completare, am folosit candelabre impunătoare, menite să înnobileze tavanele și să le sublinieze calitățile.

Reflexiile metalice, regăsite în obiecte de decor și piese de mobilier, au invadat încăperile, conferindu-le un aer cu totul aparte. În tandem cu acestea, țesăturile fine din satin și mătase combinate frumos cu dantele și franjuri, pun în scenă un decor romantic, cu o notă subtilă de glamour.

Pentru un plus de personalitate, am dispus pe pereți și în zona de dressing, o serie de portrete în ton cu atmosfera. Nu lipsesc nici porțelanurile sau antichitățile, care aduc acel flair specific romantismului și transformă încăperile în oaze șarmante.

În amenajare, am folosit în totalitate piese de mobilier realizate de către echipa Ingeno&Partners.

Foto: Andreea Goia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *