Berbec – cuierul La Cima, Opinion Ciatti

Spartani cum ii stim, Berbecii sunt nativii care ar suferi cel mai putin intr-o casa goala: s-ar culca in sacul de dormit cu care merg pe munte, ar manca pizza in picioare direct din cutie si ar lucra cu laptopul sprijinit pe trusa de supravietuire. Totusi, cuierul La Cima de la Opinion Ciatti li s-ar lipi direct de inima: un obiect original, solid si numai in aparenta simplu (descriere care li se potriveste si lor), pe care ar putea sa se catere cand se plictisesc, adica adesea, ca sa se antreneze pentru urmatorul sezon de escalada montana. Sau ca sa se joace de-a pompierul in interventie, daca e sa fim sinceri...

Taur – bucataria Materika, Pedini

Taurii au reputatia pe deplin meritata de a fi niste hedonisti fara pereche, indiferent ca vorbim despre placerile simturilor sau ale mintii, preferabil ambele. Adora mancarea buna – sa o prepare, sa o savureze, sa le-o dea copiilor (trei mese si doua gustari pe zi, fara abatere!), sa o imparta cu prietenii, sa o pozeze si sa o puna pe Instagram. Evident, bucataria Taurului trebuie si ea sa fie cat de frumoasa cu putinta, pentru ca placerea ochilor e la fel de importanta ca cea a papilelor. Pentru ei, raiul este un showroom Pedini. Iar al noualea strat al raiului este bucataria Materika.

Gemeni – rafturile Ptolomeo, Opinion Ciatti

Marii maestri ai multitasking-ului, Gemenii sunt nativii pe care ii intereseaza absolut tot. Serios vorbind, tot. De la pictorii impresionisti la ciclul de viata al termitelor, de la virtutile curative ale florilor de tei la aplicatiile fibrei de kevlar. Daca ai impresia ca te recunosti pentru ca si tu citesti doua-trei carti in paralel, ar trebui sa vezi cum arata noptiera Geamanului. De fapt, nici nu s-ar zice ca au o noptiera, ci un teanc de carti ca un turn subred, cu varful proptit in tavan. Totusi, in acest aparent haos informational, Geamanul se orienteaza perfect. Etajerele Ptolomeo de la Opionion Ciatti sunt exact ca mintile lor: un haos aparent sub care se ascunde o ordine perfecta.

Rac – fotoliile Rose Chair, Edra

Sensibili si romantici, devotati caminului pana la exces, Racii nu se pot hotari daca prefera sa fie acasa, in confortul fotoliului preferat, sau in natura, admirand splendoarea florilor la inceputul verii. Pentru ei (si nu numai pentru ei!), fotoliul Rose Chair de la Edra este o adevarata minune a design-ului, pe care ar pune-o peste tot, in salon si-n dormitor si chiar si-n baie sau in balcon. Cum sa nu iubesti un fotoliu confortabil ca imbratisarea unui om drag, frumos ca un trandafir si original ca o sculptura contemporana? Si, asemeni Racului, Rose Chair ascunde sub exteriorul moale si catifelat un schelet din otel, rezistent la orice.

Leu – oglinda Kayan, Brabbu

Leul este regele, nu se discuta. In varianta sa cea mai evoluata, Leul este puternic, nobil, generos, cu o charisma implacabila. Este imposibil sa nu te lasi sedus. Dar una dintre trasaturile lui cele mai simpatice, care il umanizeaza, este vanitatea aproape copilaroasa: Leul adora sa se priveasca in oglinda, in timp ce-si piaptana meticulos coama. Si nu orice oglinda este demna de a ii reflecta splendoarea: numai o bijuterie cum este Kayan de la Brabbu, cu structura din alama periata, poate indeplini misiunea.

Fecioara – dressingul GlissMaster, Molteni

Fecioarele dezordonate sunt ca OZN-urile: cu totii am auzit ca ar exista, dar putini pretind ca le-au si vazut. Dincolo de gluma, fie ca nevoia aceasta se manifesta in spatiul in care locuiesc sau lucreaza sau in viata si in relatiile lor, Fecioarele iubesc ordinea, claritatea, compartimentele bine organizate. Si da, ca orice zodie de Pamant, Fecioarele iubesc si lucrurile scumpe si frumoase, mai ales hainele. Pentru ele, un dressing superb cum este Gliss Master de la Molteni&C, care sa le tina in perfecta ordine si sa le puna in valoare comorile vestimentare, este cea mai atragatoare piesa de mobilier imaginabila.

Balanta – canapeaua Groundpiece, Flexform

Diplomati innascuti, fiinte sociale prin excelenta, Balantele adora sa se antureze cu oameni placuti si inteligenti, care stiu sa aprecieze o conversatie interesanta sau o mica barfa nevinovata in confortul unei case bine mobilate, cu o ceasca de ceai parfumat sau un pahar de coniac in mana. Pentru ei, epicentrul casei este canapeaua, care trebuie sa fie confortabila, mare, sa invite la taifas si sa te faca sa vrei sa mai stai putin. Groundpiece de la Flexform sigur a fost creat cu o Balanta in minte.

Scorpion – fotoliile Nemo, Driade

Misteriosi ei insisi si fascinati de misterul celorlalti, Scorpionii sunt consumati de dorinta de a intelege ce se intampla in mintea interlocutorului, dincolo de masca pe care o reprezinta un chip. Insondabila taina pe care o reprezinta Celalalt este drogul Scorpionului. Cu aspectul lor enigmatic, spatarele antropomorfe ale fotoliilor Nemo de la Driade traduc perfect esenta Scorpionului. De altfel, “nemo” inseamna “nimeni” in latina: Scorpionul iubeste anonimatul de la adapostul caruia poate observa nestingherit, dar, cu magnetismul lui straniu, rareori reuseste sa treaca el insusi neobservat.

Sagetator – etajera Cabana, Edra

Veseli, optimisti, cei mai buni povestitori si zicatori de bancuri dintr-un grup, Sagetatorii ascund profunzimi greu de banuit sub exteriorul spumos. Da, le place viata, dar pasiunea lor reala este cautarea Adevarului cu majuscula. Iata de ce sunt atat de aplecati spre filosofie, religie si spiritualitate, dar si spre calatorii in locuri inedpartate, care au intotdeauna o valoare initiatica pentru ei. Le plac locurile si lucrurile exotice, iar cu etajera Cabana de la Edra in casa se vor simti tot anul ca pe o plaja retrasa dintr-un paradis tropical.

Capricorn – scaunele Ella, Edra

Ambitios, muncitor, autoritar, Capricornului ii sade cel mai bine asezat in capul mesei, inconjurat de oameni care ii sorb vorbele, indiferent ca vorbim despre masa din sala de sedinte, la adunarea generala a actionarilor, sau masa din sufragerie, la cina in familie. Iar obiectele pe care le poseda Capricornul trebuie sa reflecte statutul sau social: nothing but the best pentru generalul zodiacului! Astfel, superbele scaune Ella de la Edra, fiecare dintre ele o bijuterie unica, modelata manual si care arata la fel de bine acasa sau intr-o sala de conferinte cu adevarat luxoasa, sunt perfecte pentru Capricorn.

Varsator – biblioteca Graduate, Molteni&C

Spunea cineva ceva de carti? Nimeni n-a citit mai multe decat Varsatorul! Poate doar Geamanul sa rivalizeze cu el, dar nu e cert cine ar castiga! Ce este cert, insa, este ca, acolo unde Geamanul citeste imprastiat si dupa inspiratia momentului, Varsatorul citeste metodic, carte dupa carte, domeniu dupa domeniu, literatura dupa literatura. Pentru ei nu pot functiona etajerele, au nevoie de biblioteci vaste, cat mai mari cu putinta. Dar, daca se poate, sa nu arate ca niste plicticoase biblioteci banale – Varsatorul este in primul rand un original! Ceva care sa para lejer, fluid, suspendat in aer se poate? Sistemul Graduate de la Molteni&C este clar pentru el!

Pesti – patul Ribbon, Molteni&C

La drept vorbind, Pestii n-au neaparat nevoie sa doarma ca sa viseze, dimpotriva, se descurca perfect si cu ochii larg deschisi, ziua in amiaza mare. Totusi, ce mare placere este sa dormi! Sau doar sa lenevesti in pat cu o carte. Sau fara carte, sa stai intins si sa urmaresti luminile si umbrele care se proiecteaza pe tavan si sa deslusesti acolo corabii fantomatice sau animale alegorice! N-are sens sa o lungim, orice piscean stie ca cel mai important obiect din casa este patul, care trebuie sa fie confortabil, mare si frumos. Sa nu-ti mai vina sa te ridici din el, ceea ce Pestelui oricum nu prea ii vine, dar macar sa aiba o scuza buna! Patul Astrid de la Ivano Redaelli sigur il va face sa exclame home, sweet home!